• Wat voor soort onderzoek moet je doen?
  • Niet alleen middelen, maar ook omvang en frequentie zijn belangrijk
  • Maak je bedrijf toekomst-klaar, aanpasbaar en winstgevend

Onderzoek is een waardevol instrument dat kan helpen met het verbeteren en groeien van je bedrijf. Research & Development (R&D) biedt diepgaand inzicht in je sector, je klantbehoeften en het ontwikkelen van betere of nieuwe producten en diensten die aan deze behoefte voldoen. Ondernemingen met een goede R&D-strategie zijn productiever, innovatiever en concurrerender. Nieuwe en innovatieve doorbraken zijn alleen mogelijk dankzij research. Elke moderne uitvinding – zoals de laptop, iPod of wasmachine – is een voorbeeld van onderzoek en ontwikkeling. We kunnen alleen vooruitgang boeken met wetenschappelijke uitvindingen en ontdekkingen die het resultaat zijn van voortdurende inspanningen op het gebied van R&D, waarvan sommige nodig zijn om te voldoen aan regelgevende normen als groene technologieën. Veel bedrijven zijn zich echter pas echt bewust van het belang van onderzoek als het te laat is.

Wat voor soort onderzoek moet je doen?

Volgens Hinge Marketing groeien bedrijven die systematisch onderzoek doen sneller, zijn ze winstgevender en innoveren ze meer. Maar wat voor soort onderzoek moet je eigenlijk doen en op wat voor manier zorgt dat voor de groei van je bedrijf? In hun blog noemt Hinge Marketing een aantal belangrijke vragen die je jezelf kunt stellen om je onderzoek in de juiste banen te leiden. Waarom kiezen klanten bijvoorbeeld specifiek voor jouw bedrijf? Inzicht in wat je klanten aantrekkelijk vinden aan je bedrijf kan je helpen om meer soortgelijke klanten te vinden. Het is ook belangrijk om te weten wat je klanten willen vermijden. In de meeste geval hebben ze een hekel aan valse beloften en zijn ze niet onder de indruk van bedrijven die zich niet onderscheiden. Met inzicht in hoe je potentiële klanten denken kun je ze makkelijker veranderen in nieuwe klanten. Een andere vraag die je jezelf kunt stellen is hoe goed je je concurrenten kent. We weten natuurlijk alles over ons bedrijf en onze sector. Maar wat weten we over onze concurrentie? Als je niet weet wat je concurrenten doen, kun je moeilijk concurreren.

Volgens Hinge Marketing groeien bedrijven die systematisch onderzoek doen sneller, zijn ze winstgevender en innoveren ze meer.

Het is ook belangrijk om te weten wat het daadwerkelijke voordeel is dat je bedrijf biedt. Misschien waarderen je klanten juist je expertise of je specialistische vaardigheden – in plaats van alleen het product dat je verkoopt. Bewustwording van de werkelijke waarde van je bedrijf biedt mogelijkheden om deze te verbeteren en zelfs nieuwe producten of diensten te ontwikkelen. Natuurlijk is het ook belangrijk dat we op de hoogte zijn van uitdagingen en inzicht hebben in nieuwe trends. Welke diensten hebben je klanten in de toekomst bijvoorbeeld nodig? Hoe ontwikkelt de markt zich? Beslissingen als het toevoegen van servicelijnen, grote bedragen investeren in marketing en het aannemen van personeel moeten altijd gebaseerd zijn op data en grondig onderzoek, niet alleen op anekdotische waarnemingen of vermoedens. Het is ook belangrijk om te weten hoe je klanten over je bedrijf denken. Zouden ze je aanbevelen aan anderen? Zijn ze in de toekomst nog steeds een loyale klant? Als ze iets zouden willen veranderen aan je producten of diensten, wat zou dat dan zijn? Dit soort informatie geeft een nauwkeuriger inzicht in wat er in de toekomst in het verschiet ligt.

Niet alleen middelen, maar ook omvang en frequentie zijn belangrijk

R&D houdt verband met kostenmanagement, marketing en andere aspecten van bedrijfsstrategie. Als je een klein bedrijf hebt, blijft R&D waarschijnlijk beperkt tot product- of dienstverbetering, terwijl grotere bedrijven wellicht meer kunnen investeren in het verbeteren van bestaande producten en diensten én aan het ontwikkelen van nieuwe. Het is belangrijk om je te realiseren dat je de voordelen van onderzoek vaak pas op de lange termijn ziet en dat grotere investeringen niet per definitie betekenen dat er meer succes wordt geboekt.Waar je wel op kunt rekenen is dat diepgaand en frequent onderzoek – bijvoorbeeld het identificeren van trends en de behoeften van de consument – hun vruchten zullen afwerpen. Grotere organisaties hebben vaak hun eigen onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen – vooral bedrijven die met nieuwere technologieën of producten werken die onderhevig zijn aan belangrijke verschuivingen. Kleinere bedrijven kunnen hun voordeel al doen met publiekelijk beschikbare informatie en bovendien kunnen ze externe kennis van trendwatchers en futuristen inzetten.

Maak je bedrijf toekomst-klaar, aanpasbaar en winstgevend

Je bedrijf toekomst-klaar maken met behulp van onderzoek en toekomstvoorspellingen geeft je de tools om je product- of service-innovatie van het lab of tekentafel naar je klanten te brengen.

Schrijver en redacteur Tyler Lacoma schrijft in The Advantages of Research & Development Business Strategies: “Vaak heeft een markt een trend al omarmd. De R&D-afdeling kan dan worden gebruikt om het bedrijf binnen die trend actief te maken en de omzet te verhogen. In markten die groene producten omarmen, kan een bedrijf bijvoorbeeld gebruik maken van R&D om producten te ontwikkelen van natuurlijke ingrediënten, gerecycled materiaal of biologisch afbreekbare stoffen, waardoor een milieuvriendelijke versie van het product kan worden uitgebracht”.

Het belang van grondig onderzoek moet niet onderschat worden. Het biedt inzicht in wat er leeft bij je publiek en creëert een solide basis voor product- en diensteninnovatie, efficiëntere bedrijfsprocessen en betere klantrelaties, wat resulteert in een positieve impact op winstgevendheid en groei.