• Wat is precies de aantrekkingskracht van KI en waarom zouden startups deze tech moeten gebruiken?
  • KI inzetten om de dagelijkse bedrijfsprocessen te stroomlijnen
  • Richten slimme algoritmes in de toekomst zelf bedrijven op?
  • Zorg ervoor dat je je ROI niet uit het oog verliest

Van online retailers tot autofabrikanten, veel bedrijven vertrouwen op kunstmatige intelligentie (KI) om betere producten te creëren, de verkoop te stimuleren en de markt te domineren. En naarmate de aantrekkingskracht van KI-aangedreven producten en diensten toeneemt, stijgt ook de waarde van deze markt, die tegen 2025 naar schatting maar liefst $89 miljard dollar waard is. Natuurlijk willen investeerders hier een graantje van meepikken en ze staan dan ook te popelen om veelbelovende projecten te financieren. Omdat ondernemers zich realiseren dat KI een steeds grotere rol speelt in het moderne bedrijfsleven en ze de kans op het aantrekken van investeerders willen maximaliseren, krijgt KI niet alleen een steeds prominentere rol in hun product- en dienstenaanbod, maar ook in hun bedrijfsmodellen.

Helaas implementeren sommige startups KI in projecten waar ze de juiste ervaring of expertise niet voor in huis hebben, of waar zulke complexe technologie niet per se nodig is. Deze beslissingen kunnen leiden tot veel potentiële uitdagingen voor startups, zoals bijvoorbeeld investeerders die daardoor terughoudend zijn met het verstrekken van financiering. Bovendien lopen startups het risico failliet te gaan als grootschalige KI-projecten niet leiden tot hogere inkomsten. Daarnaast lopen bedrijven die werken aan slimme algoritmes zonder dat ze KI-experts aan boord hebben het risico dat hun projecten mislukken. Het is belangrijk om eerst te besluiten of KI van kritiek belang is bij het leveren van een product of dienst. Mocht dat niet het geval zijn, betekent dat niet dat een startup niet op andere manieren van deze technologie kan profiteren. Er is bijvoorbeeld een grote verscheidenheid aan betaalbare KI-tools beschikbaar die ze kunnen implementeren om (dagelijkse) bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Hoewel technologie – en in dit geval, kunstmatige intelligentie – bedrijven kan helpen sneller te groeien, is het zeker niet zaligmakend en moeten startups zich er niet op blindstaren. De sleutel tot succes omvat het herkennen en analyseren van pijnpunten, het ontwikkelen van oplossingen in de vorm van een innovatief product of dienst en het vinden of creëren van innovatieve manieren om klanten te leren kennen en aan te trekken – met of zonder het gebruik van KI.

Wat is precies de aantrekkingskracht van KI en waarom zouden startups deze tech moeten gebruiken?

Een groot deel van de allure van KI ligt in het feit dat het bedrijven kan helpen met het bereiken van langetermijn-marktdominantie. Maar om dat mogelijk te maken heb je natuurlijk ook big data nodig, bestaande uit je eigen, met regelmaat geproduceerde, bedrijfseigen gegevens. De reden waarom Google bijvoorbeeld de onbetwiste ‘King of Search’ is, is dat het meer zoekgegevens verzamelt dan wie dan ook en deze weer gebruikt om nóg relevantere zoekresultaten te leveren. En omdat Google de beste service biedt, zullen mensen er gebruik van blijven maken en de KI van Google van steeds meer data voorzien. Startups kunnen KI op een vergelijkbare manier exploiteren, maar daarvoor moeten ze aan twee belangrijke criteria voldoen.

Digitaal gezicht van blauw licht met computercode

Een groot deel van de allure van KI ligt in het feit dat het bedrijven kan helpen met het bereiken van langetermijn-marktdominantie.

Ten eerste moet KI een essentiële rol spelen bij het leveren van hun product of dienst, en ten tweede moet het oprichtersteam minstens één KI-expert aan boord hebben. Als een startup bijvoorbeeld van plan is om software te ontwikkelen waarmee kanker kan worden gediagnosticeerd aan de hand van het analyseren van medische beelden, dan zal het bedrijf hoogstwaarschijnlijk veel in KI investeren. En als een KI-expert die eerder bij bedrijven als Google of Amazon heeft gewerkt deel uitmaakt van het oprichtersteam, is de kans groter dat je investeerders aantrekt.

Bedrijven die KI niet per se nodig hebben voor het ontwikkelen van hun product of dienst moeten zich toch voorbereiden op een toekomst waarin KI op de een of andere manier een concurrentievoordeel kan bieden. Ze zullen bijvoorbeeld moeten weten welke data ze kunnen gebruiken om hun product te verbeteren en hoe ze meer data kunnen verzamelen. Gewapend met unieke datasets en krachtige KI zijn ze dan beter in staat om meer klanten aan te trekken en hun concurrenten te verslaan.

KI inzetten om de dagelijkse bedrijfsprocessen te stroomlijnen

Ook bij het optimaliseren van de dagelijkse bedrijfsvoering en -processen kan KI een belangrijke rol spelen. Denk hierbij aan klantenservice, marketing, human resources of het bouwen van websites. KI-gestuurde chatbots kunnen bijvoorbeeld communiceren met klanten en steeds complexere verzoeken behandelen. Slimme algoritmes kunnen het gedrag van klanten analyseren en de resultaten van marketingcampagnes voorspellen, terwijl KI-machines als de Artificial Intelligence Design Assistant (AiDA) binnen een paar minuten een website kunnen bouwen. Deze technologie kan zelfs het complexe proces van personeelswerving transformeren.

Gal Almog, de CEO van het in AI gevestigde rekruteringsbedrijf Talenya, beweert dat “Kunstmatige intelligentie en machine learning de 60 jaar oude wervingsindustrie van $200 miljard verstoren”. Deze technologie wordt al in vele stadia van het wervingsproces gebruikt, te beginnen met de eerste screeningsfase, waar het managers helpt met beslissen wie er naar de volgende ronde gaat. En zodra er nieuwe werknemers zijn aangenomen, kan KI hen door het inwerkproces loodsen en hun vragen beantwoorden. Maar ondernemers als Thomas Seoh, CEO van adviesbureau Kinexum, voorzien zo mogelijk nóg ambitieuzere rollen voor KI.

Richten slimme algoritmes in de toekomst zelf bedrijven op?

Seoh beweert dat deze technologie het proces van startups oprichten radicaal kan versnellen. Volgens hem zullen veel taken, zoals het identificeren van de pijnpunten van klanten, het ontwikkelen van marketingmateriaal en zelfs productieprocessen uiteindelijk door KI worden uitgevoerd. Bovendien ziet hij een toekomst voor zich waarin slimme algoritmes volledig autonoom een bedrijf kunnen oprichten en ontwikkelen. Taken die meestal door ondernemers worden uitgevoerd – zoals het rondkrijgen van financiering of het ontwikkelen van producten – kunnen uiteindelijk door KI worden uitgevoerd. En hoewel dit scenario misschien vergezocht lijkt, vertelt Seoh dat “Wat de toekomst ook moge brengen, kunstmatige intelligentie drukt nu al een onuitwisbare stempel op veel industrieën, van de financiële sector tot de gezondheidszorg, van marketing tot onderwijs en van wetenschap tot kunst en media. Het is dan ook geen verrassing dat startende ondernemers hier in de toekomst ook radicaal door zullen worden beïnvloed”.

Zorg ervoor dat je je ROI niet uit het oog verliest

KI heeft invloed op alles wat we doen. Bedrijven gebruiken de technologie onder andere om hun productaanbod te verbeteren en concurrentievoordeel te behalen. In navolging van deze trend nemen ook veel startende bedrijven KI op in hun businessmodel – om bedrijfsprocessen te optimaliseren, winstkansen te vergroten, uitstekende klantenservice te kunnen bieden en investeerders aan te trekken. Zoals Benjamin Levy, medeoprichter van BootstrapLabs, zegt, “Als zakenman moet je je ROI niet uit het oog verliezen. Is mijn product beter, sneller, goedkoper? Kopen mijn klanten het en zijn ze daardoor tevredener of gelukkiger? Ben ik concurrerender?” Wel is het zo dat startups zorgvuldig moeten overwegen of het implementeren van kunstmatige intelligentie echt noodzakelijk is voor hun bedrijf en of ze de expertise in huis hebben om er echt hun voordeel mee te kunnen doen.