• Met social media bereik je klanten die echt geïnteresseerd zijn in je merk
  • Geen bedrijf kan zonder deze belangrijke social mediatips en -tactieken
  • Voorkom deze veelvoorkomende social mediafouten
  • Bedrijven die social mediamarketing goed onder de knie hebben
  • Met één muisklik toegang tot winstgevende markten

Social media, met zijn verschillende platforms waarop wereldwijd meer dan 2,5 miljard gebruikers actief zijn, heeft de manier waarop mensen met elkaar in contact komen en hoe merken met hun publiek communiceren voor altijd veranderd. Potentiële klanten, die gemiddeld bijna twee uur per dag actief zijn op social media, kun je nu met slechts één muisklik – en zonder veel kosten te maken – bereiken. De meeste bedrijven maken dankbaar gebruik van de marketingmogelijkheden van social mediaplatforms, maar tegelijkertijd wordt het daardoor ook weer moeilijker om je als bedrijf van al die andere bedrijven te onderscheiden.

Het lijkt zo makkelijk, social media als marketingplatform. Je maakt gewoon een account aan, deelt content en je klanten kopen je producten. Maar een efficiënte social mediastrategie ontwikkelen is toch veel ingewikkelder dan je denkt. Eerst moet je een platform kiezen dat het best bij je merk past, dan moet je een doel creëren, onderzoek doen naar je doelgroep en je concurrenten en vervolgens moet je relevante content en advertenties ontwikkelen. En dan moet je ook nog eens consistent zijn in deze activiteiten, want dat is een van de belangrijkste factoren voor succes. Voor de allerbeste resultaten is het ook belangrijk dat je leert van de fouten van jouw concurrenten en dat je een voorbeeld neemt aan de strategieën die hen succesvol maken. Uiteindelijk zullen al deze inspanningen beloond worden met trouwe klanten die je bedrijf graag bij anderen aanbevelen.

Met social media bereik je klanten die echt geïnteresseerd zijn in je merk

Om goed van start te gaan is het consistent delen van content dus een van de belangrijkste factoren. Het is de moeite waard om een speciaal team samen te stellen voor social media-activiteiten maar je kunt dit natuurlijk ook aan marketingbureaus uitbesteden. De geavanceerde ad-delivery-systemen van social mediabedrijven en de influencers die actief zijn op deze netwerken kunnen je helpen om klanten te bereiken die echt geïnteresseerd zijn in je merk of product. Door interessante, waardevolle content te delen en klanten te laten zien hoe je hun leven verbetert, kun je een inspirerend merk creëren. Bovendien kost social mediamarketing minder dan wat je aan de traditionelere marketingkanalen, zoals TV of tijdschriften, zou uitgeven.

Man achter laptop met zwevende social media logo’s

Om goed van start te gaan is het consistent delen van content dus een van de belangrijkste factoren.

De eerste stap is het kiezen van een platform dat het best aansluit bij de doelstellingen van je bedrijf. Als je bijvoorbeeld van plan bent om social media te gebruiken om met klanten te communiceren, zijn Facebook en Twitter waarschijnlijk de beste keuze omdat deze een sterke messaging-interface hebben. Als je een business-to-business (B2B) bedrijf bent, is LinkedIn een goede keuze, want dit platform genereert bijna de helft van het social mediaverkeer voor B2B bedrijven en kan veel relevante leads opleveren. Mode- en lifestylemerken maken voornamelijk gebruik van Instagram, Snapchat en Pinterest om hun publiek te bereiken, omdat deze veel meer op visuele esthetiek vertrouwen dan andere platforms. En voor videocontent is YouTube uiteraard het aangewezen platform.

Geen bedrijf kan zonder deze belangrijke social mediatips en -tactieken

Hoewel elk social mediaplatform zijn eigen specifieke kenmerken en publiek heeft, is een aantal strategieën en tactieken eigenlijk op al deze platforms van toepassing. Een belangrijk onderdeel van elke social mediastrategie is bijvoorbeeld het hebben van concrete doelen, zoals een toename van 20 procent in webverwijzingen of een 30 procent hogere conversiegraad. Bedrijven moeten ook hun concurrenten en de manier waarop zij hun online aanwezigheid beheren terdege identificeren en analyseren. Welk type content delen ze? Wat voor soort advertenties plaatsen ze en hoe vaak? De antwoorden op deze vragen zijn voor het ontwikkelen van je eigen contentstrategie erg belangrijk en helpen ook je doelgroep beter te begrijpen. Zonder informatie over de leeftijd, interesses, opleiding, geslacht, inkomen en andere details van je potentiële klanten is het namelijk moeilijk om een effectieve social mediacampagne te creëren.

Gewapend met kennis over je doelgroep en waar je concurrenten zich op social media mee bezighouden kun je een goede contentmarketingstrategie ontwikkelen. Dit moet idealiter goed met data worden onderbouwd, zodat je relevante en deelbare content creëert die waarde toevoegt en prettig is om te lezen of te bekijken. Content kan bestaan uit interessante artikelen, maar ook infographics, video’s, gifs, memes en quizzen worden steeds populairder. En voor de beste resultaten is het sterk aan te raden om te analyseren op welke dag van de week en op welk tijdstip van de dag je content het grootste bereik heeft en om gebruik te maken van een publicatiekalender. Om het volledige potentieel van social media echt ten volle te benutten, zul je waarschijnlijk ook wat geld moeten uitgeven aan advertenties. Wel is het hierbij ook van belang om een goed georganiseerde sales funnel of ‘verkooptrechter’ te creëren. Via slimme manieren vul je de bovenkant van de trechter vervolgens met potentieel geïnteresseerde klanten.

Voorkom deze veelvoorkomende social mediafouten

Hoewel social media op marketinggebied veel te bieden heeft is contact leggen met je publiek lastiger dan het lijkt. Bedrijven maken bijvoorbeeld vaak de fout om onervaren personeel de verantwoordelijkheid te geven voor social mediakanalen. Volgens Janet Fouts, CEO van het social media-managementbureau Tatu, kan dit leiden tot het plaatsen van content die niet relevant is, met ongeïnteresseerde, teleurgestelde of zelfs boze (potentiële) klanten als gevolg. Bovendien wordt er vaak gedacht dat social media net zo werkt als krantenadvertenties of een radioreclame. Maar de tijden zijn veranderd en mensen zijn al lang niet meer onder de indruk van wat een bedrijf hen vertelt over hun merk of product. Volgens Fouts “is het belangrijk om een dialoog aan te gaan, in plaats van mensen met berichten te spammen”. Om ‘tegen je potentiële klanten aanpraten’ te voorkomen, is het belangrijk om content te creëren waardoor mensen zich verbonden voelen met je merk, content die ruimte creëert voor een gesprek en voor betrokkenheid. Een fabrikant van hardloopschoenen kan er bijvoorbeeld niet meer mee wegkomen om alleen de prijs van zijn product te vermelden en wat informatie over de materialen waarvan de schoenen zijn gemaakt. Iets interessants over de levensstijl van de mensen die hardloopschoenen gebruiken, bijvoorbeeld, zal veel meer waarde creëren en mensen inspireren om zich als het ware aan je merk te verbinden. Het is belangrijk dat je content op zoveel mogelijk vlakken aansluit bij je doelgroep. De betrokkenheid die daaruit voortkomt zal uiteindelijk leiden tot hogere verkoopcijfers.

Mensen aan tafel met laptops and social media logo’s

Hoewel social media op marketinggebied veel te bieden heeft is contact leggen met je publiek lastiger dan het lijkt.

Bedrijven die social mediamarketing goed onder de knie hebben

Een voorbeeld van een startup die goede resultaten behaalt met social media is Bloom & Wild, een Londense bloemenabonnement-startup. Dit bedrijf deelt foto’s en reviews van hun klanten op Facebook en Twitter, en organiseert giveaways om gebruikers aan te moedigen hun content te delen. Bovendien passen hun mooi uitziende producten perfect bij Pinterest, waar het bedrijf inmiddels een bloeiende online community heeft ontwikkeld. Een ander voorbeeld is Tails.com, een hondenvoer-abonnementsdienst. Dit bedrijf gebruikt social media om blogberichten te promoten en af en toe behind-the-scenes-video’s te posten. Tails.com maakt ook gebruik van de kracht van verschillende social media platforms: Facebook voor promotionele activiteiten en Twitter om direct met klanten te communiceren.

Met één muisklik toegang tot winstgevende markten

Social media verandert de manier waarop bedrijven met hun publiek communiceren door gemakkelijk toegang te bieden aan meer dan 2,5 miljard mensen wereldwijd. Met één muisklik gaat er een wereld van mogelijkheden open en kun je allerlei lucratieve markten betreden. En hoewel het gebruik van sociale media voor marketingdoeleinden niet altijd zo eenvoudig is als het lijkt, kun je met consistentie en beproefde tactieken veel profijt hebben van dit digitale marketingkanaal. Veel bedrijven gingen je al voor – met trouwe klanten en hogere verkoopcijfers als gevolg.