• Een robuuste bedrijfsstrategie en goede producten
  • Duidelijke communicatie is essentieel voor het ontwikkelen van een sterk merk
  • Eenvoudige trucs voor een goede reputatie
  • Van startup naar respectabel bedrijf

Net als Rome worden ook robuuste, respectabele bedrijven niet in één dag gebouwd. Het kost veel tijd en energie om het vertrouwen van je (potentiële) klanten te winnen, maar als je dat eenmaal hebt bereikt, wordt het steeds makkelijker. Naarmate de populariteit van je merk groeit, zal de verworven betrouwbaarheid ervoor zorgen dat je de concurrentie voorblijft. Een gebrek aan betrouwbaarheid is een van de redenen waarom startups het moeilijk vinden om te concurreren met grote bedrijven, zelfs als ze een product of dienst aanbieden van een betere kwaliteit dan die van de concurrent. Consumenten willen bewijs dat een bedrijf zijn beloftes kan waarmaken. Maar als jonge startup kun je helaas nog geen duizenden reviews van klanten of jaren van betrouwbare service laten zien.

Veel beginnende bedrijven hebben echter manieren gevonden om deze obstakels te omzeilen. Ze realiseerden zich dat alles wat ze doen invloed heeft op hun geloofwaardigheid en betrouwbaarheid, en dat goede producten en eerlijke communicatie hand in hand moeten gaan. Ze vinden allerlei andere manieren om vertrouwen te winnen, bijvoorbeeld door snel te reageren op comments op social media en eventuele problemen direct op te lossen.

Een robuuste bedrijfsstrategie en goede producten

“De munteenheid van de nieuwe economie is vertrouwen”, vindt de onderzoeker Rachel Botsman. Alles wat bedrijven doen heeft invloed op hun reputatie en het is belangrijk om te weten dat dit van cruciaal belang is bij het opbouwen van een succesvol bedrijf. Dat is het goede voorbeeld geven overigens ook – dus, geen woorden maar daden. Bovendien is het ook waardevol om een strategie te ontwikkelen voor activiteiten die vertrouwen opbouwen. En het spreekt voor zich dat eerlijkheid een essentieel onderdeel is van geloofwaardigheid en klantenloyaliteit.

Vrouw wijst naar tekeningen op enorm schoolbord

Alles wat bedrijven doen heeft invloed op hun reputatie en het is belangrijk om te weten dat dit van cruciaal belang is bij het opbouwen van een succesvol bedrijf.

Dit betekent allemaal natuurlijk niet veel als je bedrijf geen kwaliteitsproducten en een onberispelijke klantenservice aanbiedt. Klanten willen de beste prijs-kwaliteitverhouding en wat dat betreft doen niet veel mensen concessies. Jacob Drucker, CEO van Supply Clinic, een online marktplaats voor tandheelkundige en medische producten, zegt bijvoorbeeld: “Eén enkel defect product of één slechte klantervaring kan een veel grotere impact hebben dan 100 fantastische producten en 1.000 positieve klantinteracties”. Als het gaat om het winnen van vertrouwen, zijn producten en diensten die waarmaken wat er in de reclamecampagne beloofd wordt van cruciaal belang.

Duidelijke communicatie is essentieel voor het ontwikkelen van een sterk merk

Bij het ontwikkelen van een gerenommeerd merk is frequente communicatie met klanten en werknemers cruciaal. Hiermee kun je laten zien dat je merk – behalve betrouwbaar – tevens toegankelijk is. Maar ook het delen van je visie en de toekomstplannen van het bedrijf is waardevol. De feedback daarop kun je vervolgens weer gebruiken om je product of dienst te verbeteren.

Social media, websites en online reviews worden voor reputatieontwikkeling- en management steeds belangrijker. Uit een onderzoek van het marketinganalysebedrijf Moz blijkt dat online reviews 67,7 procent van de aankoopbeslissingen beïnvloeden. Maar niet iedereen lijkt zich hiervan bewust te zijn, want uit een enquête van vorig jaar blijkt dat bijna de helft van de kleine bedrijven in de VS geen website heeft, waardoor ze belangrijke kansen om in contact te komen met (potentiële) klanten mislopen. Het schrijven van blogartikelen, het beantwoorden van consumentenvragen en mensen aanmoedigen om positieve recensies achter te laten zijn allemaal goede manieren om vertrouwen op te bouwen en een sterk merk te creëren dat mensen zullen herkennen, respecteren en aanbevelen.

Eenvoudige trucs voor een goede reputatie

Het opbouwen van een goede reputatie kost tijd, maar je kunt ook ‘shortcuts’ gebruiken. Je kunt je reputatie bijvoorbeeld een snelle boost geven door te regelen dat je bedrijf door een lokale krant wordt genoemd, of door een paginagrote advertentie in een tijdschrift te plaatsen. Marketingconsultant Patrick McFadden adviseert echter om ook daarmee nog eens extra creatief te zijn. “Als je in de krant staat, deel het artikel dan bijvoorbeeld ook op je website, via je social mediakanalen, in je nieuwsbrieven en in je marketingcommunicatie. Maak optimaal gebruik van elke positieve recensie en elk artikel door deze zo veel mogelijk te delen. Zo bereik je in korte tijd zoveel mogelijk mensen.

Maar hoe doen bedrijven het die niet in de media worden genoemd en (nog) geen klant- of productreviews hebben? Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat je een aantal toonaangevende experts uit jouw bedrijfstak in je adviesraad hebt, zegt Drucker. Hij maakte bijvoorbeeld de ex-directeur van Amazon onderdeel van zijn team om zijn expertise in e-commerce te onderstrepen. En voor startups die vanuit huis worden gerund is het de moeite waard om een virtuele mailbox te gebruiken met een speciaal kantooradres waar klanten correspondentie naartoe kunnen versturen. Zo presenteer je je bedrijf op een professionele manier en maak je een betrouwbare indruk.

Van startup naar respectabel bedrijf

Een betrouwbaar bedrijf opbouwen is niet eenvoudig. Het kost veel tijd en energie. Goede producten, eerlijke communicatie en betrouwbare service zijn allemaal factoren die klanten in overweging nemen wanneer ze beslissen bij welk merk ze hun geld gaan besteden. Startups die de strijd aan willen gaan met grote, gevestigde bedrijven, moeten zich hiervan bewust zijn, want de aantrekkingskracht van bekende en betrouwbare merken is moeilijk te evenaren en al helemaal lastig te overtreffen. Toch hebben veel startups deze obstakels weten te overwinnen en respectabele bedrijven weten te creëren.